Opous ιβ’ Cabernet Franc

Οπούς ιβ’ Cabernet Franc 2004 (͵βδ’)

Τοπικός Οίνος Οπούντιας Λοκρίδος

Τύπος: Ερυθρός, ξηρός

Ποικιλίες: 100% Cabernet Franc

Προέλευση σταφυλιών: Από τις ενότητες ΝΕΑ ΑΜΠΕΛΙΑ και ΠΑΝΩ ΑΜΠΕΛΙΑ στην Κοιλάδα Ατάλαντης επιλέξαμε δύο Αμπελοτόπια μας με ιδιαίτερα γεωμορφολογικα χαρακτηριστικά και με ξεχωριστό οικοσύστημα που αναδεικνύουν τις ποικιλίες Refosco και Cabernet Franc, ώστε να δημιουργήσουμε τη νέα κορυφαία σειρά ’Οπούς ιβ’. Δύο μονοποικιλιακά κρασιά που εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της ‘Χώρας’ του Κτήματος Χατζημιχάλη σε συνδυασμό με την πείρα του Οινοποιού για την διάπλαση κρασιών υψηλής ποιότητας με προσωπικότητα.

Οινοποίηση: Πραγματοποιήθηκε κρυοεκχύλιση πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης. Ακολούθησε ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Μετά τη ζύμωση ωριμάζει για τουλάχιστον 12 μήνες σε νέα γαλλικά, δρύινα βαρέλια και παραμένει στις υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες στο Κτήμα Χατζημιχάλη για 36 μήνες σε ελεγχόμενες συνθήκες.

Αλκοολικός βαθμός: 13% Vol

Δυναμική παλαίωσης: Προσφέρεται για μακροχρόνια παλαίωση.

Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα. Πολυεπίπεδο αρωματικό σύνολο με πρωταγωνιστές τα ‘ζουμερά’ κόκκινα φρούτα, μνήμες πράσινων φύλλων και ανάλαφρες γήινες νότες που δένουν αρμονικά με τα μπαχαρικά και την βανίλια σε υπόστρωμα ξύλου. Πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο στόμα, με τα αρώματα καπνού και κέδρου σε δεύτερο πλάνο. Βελούδινη δύναμη, νεανική ζωντάνια, πλούτος και γενναιοδωρία, συνθέτουν μια μοναδική και αξιαγάπητη προσωπικότητα.

Αρμονία – Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Αναζητά εξεζητημένα εδέσματα της ανατολίτικης και ελληνικής κουζίνας. Δοκιμάστε το επίσης με μικρό κυνήγι, χοιρινό με κόκκινο λάχανο, πιάτα με άγρια μανιτάρια και τυριά ήπιας έντασης. Απολαύστε το στους 18 ºC.

Προτάσεις:
Λήψη Αρχείου
Share by: