Thesaurus

Θησαυρός 16

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κοιλάδα Αταλάντης

Thesaurus: Προέρχεται από την ελληνική λέξη θησαυρός

Αναδρομή στη Magna Grecia – Μεγάλη Ελλάδα
Οι ελληνικές ποικιλίες σταφυλιού και η τέχνη της οινοποιίας διαδόθηκαν με τον Μεγάλο Ελληνικό αποικισμό (700-500π.Χ.) σε ολόκληρη σχεδόν τη λεκάνη της Μεσογείου και ιδιαίτερα στην περιοχή της Κάτω Ιταλίας και της Σικελίας, γνωστές και ως “Magna Grecia”. Εκεί οι μνήμες επιβιώνουν μέχρι σήμερα, ακόμα και στα ονόματα των ποικιλιών. Πριν 30 χρόνια, στο Κτήμα Χατζημιχάλη επαναπατρίσαμε αρκετές ποικιλίες από αυτές που μεταφέρθηκαν εκεί μαζί με τους αρχαίους Έλληνες, όπως Verdicchio, Trebbiano Greco, Malvasia, Grecanico, Grechetto, Aglianico, Schioppettino κ.α., δοκιμάζοντας το δυναμικό τους στην Κοιλάδα Αταλάντης. Έπειτα από πολυετή συστηματική μελέτη των χαρακτηριστικών τους και την άριστη προσαρμογή τους στον αμπελώνα του Κτήματος, κάποιες από αυτές έδωσαν εξαιρετικά ποικιλιακά κρασιά με αυθεντική προσωπικότητα και γεύσεις πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα. Thesaurus… this drinking experience!!!

Τύπος: Λευκός, ξηρός

Ποικιλίες: Επαναπατρισμένες ποικιλίες της Magna Grecia

Οινοποίηση: Λευκή οινοποίηση με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 16°C, για κάθε ποικιλία χωριστά.

Αλκοολικός βαθμός: 13,5 % Vol

Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά: Λαμπερή και λευκοκίτρινη όψη.  Πολύπλοκη αρωματική σύνθεση με κυρίαρχα τα αρώματα των εσπεριδοειδών, κυρίως μοσχολέμονου και grapefruit, φυτικές νύξεις φρεσκοκομμένου γρασιδιού και νότες λευκόσαρκου ροδάκινου και αχλαδιού. Ιδιαίτερο στο στόμα με τον αρωματικό του χαρακτήρα να αντανακλάται και στη γεύση και να ισορροπεί αρμονικά με την οξύτητα. Πλούσιο σώμα με μακρά και απολαυστική επίγευση.

Αρμονία – Θερμοκρασία σερβιρίσματος:Συνοδεύει ιδανικά  σαλάτες, ζυμαρικά ή  ριζότο με θαλασσινά, πουλερικά με λευκές σάλτσες και μεσαίας λιπαρότητας ψάρια. Απολαύστε το στους 8-10°C.

Προτάσεις:
Λήψη Αρχείου
Share by: