Sauvignon Blanc Kryovrisi

Sauvignon Blanc Kryovrisi 2016

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κοιλάδα Αταλάντης

Τύπος: Λευκός, ξηρός

Ποικιλίες: 100% Sauvignon Blanc

Προέλευση σταφυλιών: Από το επιλεγμένο Αμπελοτόπι “Κρυόβρυση”, στους πρόποδες του όρους Γαλανού έκτασης 18 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 240μ., και μέση ηλικία αμπελώνα τα 23 έτη. Από μία ευτυχή συγκυρία το έδαφος των αμπελώνων μας όπου καλλιεργείται το Sauvignon Blanc, με ασβεστολιθικό υπόστρωμα, έχει πολλές ομοιότητες με αυτό της περιοχής προέλευσης της ποικιλίας, την κοινότητα Pouilly στην κοιλάδα του Λίγηρα.

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση και λευκή οινοποίηση με ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, 16°C.

Αλκοολικός βαθμός: 13,5 % Vol


Γευσιγνωστικά χαρακτηριστικά: Λαμπερό, λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Διακριτικής έντασης μύτη όπου κυριαρχούν τα εσπεριδοειδή όπως μοσχολέμονο, οι νύξεις λεμονανθών αλλά και οι νότες φρεσκοκομμένου γρασιδιού. Στο στόμα ξεδιπλώνεται κομψό με νύξεις ανθικές και φυτικές, χαρακτηριστική ορυκτότητα και μέτριο σώμα. Η υψηλή οξύτητα του χαρίζει ζωντάνια και ευχάριστη επίγευση.

Αρμονία – Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Συνοδεύει πράσινες σαλάτες, θαλασσινούς μεζέδες, φρέσκα όστρακα, ψάρια ψητά και πιάτα με λαχανικά όπως τα ‘δύσκολα’ σπαράγγια. Δοκιμάστε το με ινδικά πιάτα με κόλιανδρο και φυσικά κατσικίσια τυριά. Απολαύστε το στους 8-10°C .

Προτάσεις:
Λήψη Αρχείου
Share by: